top of page

Violí i Viola

Hores: 1h / setmana | 40' / setmana
Durada del curs: Setembre - Juny

Aprendre violí ofereix una immersió en la bellesa i la profunditat de l'instrument rei de la música clàssica. Des de l'aprenentatge de la postura correcta i la tècnica d'arc fins a l'exploració del repertori clàssic i contemporani, els estudiants s'embarquen en un viatge per dominar aquest instrument. 


A l'Ateneu de Cocentaina comptaràs amb la guia un professor expert i professional. Els alumnes desenvolupen habilitats com la producció d'un so ric i vibrant, la digitació precisa i la interpretació musical expressiva. A través de pràctiques individuals i actuacions en conjunt, els estudiants es converteixen en músics confiats i competents en l'art del violí.

Per què aquest instrument?

El violí és un instrument de corda fregada que té una història rica i una presència central en la música clàssica, però també en una àmplia varietat de gèneres musicals, des del folk al jazz i la música contemporània. Es compon d'una caixa de ressonància amb un mànec allargat i quatre cordes que es reprodueixen fregant-les amb un arquet.


Aprendre a tocar el violí requereix un alt nivell de coordinació entre les mans, ja que una mà sosté l'arquet mentre l'altra produeix les notes en el mànec. Això fomenta el desenvolupament de la destresa manual i la precisió. A més, el violí pot ajudar a millorar la postura corporal i la consciència de la respiració, ja que els violinistes han de mantenir una posició adequada mentre executen passatges musicals complexos.


Aprendre a tocar el violí també ofereix una gran oportunitat per explorar la música en profunditat. El violí és un instrument molt versàtil que pot ser utilitzat en una àmplia varietat de contextos musicals, des de solos i música de cambra fins a orquestres i bandes. Això permet als estudiants de violí explorar una gran varietat de repertori i estils musicals, des dels clàssics més antics fins a les composicions contemporànies.


A més, tocar el violí pot ser una experiència molt gratificant a nivell personal i social. Formar part d'una orquestra o d'un grup de música de cambra pot proporcionar una sensació de pertinença i col·laboració amb altres músics. A més, l'actuació en públic pot ser una font de satisfacció i realització personal, així com una oportunitat per compartir la música amb altres persones i crear connexions emocionals a través de la interpretació musical.

Metodologia

Descobreix les nostres assignatures

Sac de gemecs

Sac de gemecs

Dolçaina i Tarota

Dolçaina i Tarota

Batucada

Batucada

Música per als més menuts

Música per als més menuts

Piano

Piano

Llenguatge Musical

Llenguatge Musical

Cello i Contrabaix

Cello i Contrabaix

Violí i Viola

Violí i Viola

Trombó

Trombó

Trompa

Trompa

Fagot

Fagot

Percussió

Percussió

Oboè

Oboè

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Saxofon

Saxofon

Flauta

Flauta

Trompeta

Trompeta

Clarinet

Clarinet

PROFESSOR

bottom of page