top of page

Llenguatge Musical

Hores: 2h / setmana
Durada del curs: Setembre - Juny
Aquesta assignatura inclou: Cor (1 hora / setmana)

L'assignatura de Llenguatge Musical ofereix una base fonamental per a la comprensió i interpretació de la música. Des de la lectura de partitures fins a la teoria musical, els alumnes exploren els elements essencials com ritme, melodia, harmonia i estructura. Amb l'ajuda de recursos visuals i auditius, aprenen a identificar intervals, reconèixer patrons rítmics i entendre la notació musical. A través d'exercicis pràctics i activitats d'audició, els estudiants desenvolupen les seves habilitats auditives i la seva comprensió de la música, proporcionant una base sòlida per a futurs estudis musicals o interpretatius.

Per què aquest instrument?

L'assignatura de llenguatge musical proporciona als estudiants les eines necessàries per comprendre i comunicar-se en el món de la música. Aquesta matèria abarca diversos aspectes fonamentals, com ara la lectura de partitures, l'enteniment de la notació musical, la teoria de l'harmonia, el ritme, la estructura musical i altres conceptes essencials.


És bo aprendre teoria musical per diverses raons. En primer lloc, proporciona una base sòlida per a l'aprenentatge pràctic d'un instrument o la vocalització. Entendre la teoria musical permet als estudiants interpretar partitures amb precisió, comprenent la intenció del compositor i aplicant tècniques musicals amb més profunditat.


A més, la teoria musical ajuda a desenvolupar l'oïda musical i la capacitat de reconèixer patrons musicals. Això pot millorar la percepció auditiva i la capacitat d'improvisació, així com enriquir la comprensió i l'apreciació de la música.

La teoria musical també facilita la comunicació i la col·laboració amb altres músics. Els termes i conceptes musicals estandarditzats permeten als músics entendre's entre ells i treballar junts de manera més efectiva en projectes musicals col·lectius, com ara bandes, orquestres o grups de cambra.


L'aprenentatge de la teoria musical pot inspirar la creativitat i la expressió personal. Entendre els fonaments de la música permet als estudiants experimentar amb noves idees i formes musicals, ampliant així les seves habilitats com a músics i la seva comprensió de la música en general.

Metodologia

Descobreix les nostres assignatures

Sac de gemecs

Sac de gemecs

Dolçaina i Tarota

Dolçaina i Tarota

Batucada

Batucada

Música per als més menuts

Música per als més menuts

Piano

Piano

Llenguatge Musical

Llenguatge Musical

Cello i Contrabaix

Cello i Contrabaix

Violí i Viola

Violí i Viola

Trombó

Trombó

Trompa

Trompa

Fagot

Fagot

Percussió

Percussió

Oboè

Oboè

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Saxofon

Saxofon

Flauta

Flauta

Trompeta

Trompeta

Clarinet

Clarinet

Inma Segui Peiro

Sóc Inma, professora de llenguatge musical i piano amb una llarga experiència en l'ensenyament. La meva passió per la música va començar quan era petita, quan una mestressa del cole va fer que m'enamorara de la música i des de llavors he dedicat la meva vida a compartir aquest amor amb els meus alumnes. Crec fermament que la música és una eina poderosa per a l'expressió personal i el creixement intel·lectual, i em sento privilegiada de poder guiar els meus alumnes en aquest apassionant viatge musical.

PROFESSOR

bottom of page