top of page

Cello i Contrabaix

Hores: 1h / setmana | 40' / setmana
Durada del curs: Setembre - Juny

L'assignatura de violoncel o contrabaix ofereix una immersió profunda en l'art i la tècnica d'aquests instruments de corda. Des de les nocions bàsiques com la postura correcta, la tècnica d'arc, fins a l'aprenentatge de repertori divers, els estudiants exploren la riquesa sonora i les possibilitats expressives d'aquests instruments. 


Amb l'orientació d'un professor experimentat, els alumnes desenvolupen habilitats com la interpretació musical, la lectura de partitures, l'afinació precisa i la col·laboració en conjunts musicals. A través d'una combinació de pràctica individual, classes magistrals i actuacions en conjunt, els estudiants es converteixen en músics competents i segurs en l'art del violoncel o el contrabaix.

Per què aquest instrument?

El violoncel és un instrument de corda fregada, conegut també com a violoncello o simplement "cello". És més gran que el violí i té un so profund i melodiós. Es toca mantenint-lo entre les cames, sostingut amb una mà mentre l'altra frega les cordes amb un arquet.


Tocar el violoncel ofereix la possibilitat de tocar una gran varietat de gèneres musicals, des de la música clàssica fins al jazz, el folk i la música contemporània. Això permet als estudiants explorar una àmplia gamma de repertori i desenvolupar una comprensió més profunda de la música.


Ademés, tocar el violoncel requereix una bona coordinació entre les mans i una tècnica precisa. Això pot ajudar a millorar la destresa manual i la coordinació motriu, així com a desenvolupar una consciència detallada de la tècnica de l'arquet i la producció del so.


El violoncel també pot ser una font d'expressió artística i emocional. Les qualitats sonores del violoncel, amb el seu to profund i melodiós, permeten als intèrprets transmetre una gran varietat d'emo-cions a través de la música. Aprendre a tocar el violoncel pot ajudar els estudiants a connectar-se amb les seves emocions i expressar-se de manera creativa a través de la interpretació musical.


Finalment, tocar el violoncel pot oferir una gran oportunitat per formar part de conjunts musicals, com ara orquestres, grups de cambra o bandes. Això pot proporcionar una sensació de pertinença i comunitat, així com a oportunitats per actuar en públic i connectar amb altres músics i audiències.

Metodologia

Descobreix les nostres assignatures

Sac de gemecs

Sac de gemecs

Dolçaina i Tarota

Dolçaina i Tarota

Batucada

Batucada

Música per als més menuts

Música per als més menuts

Piano

Piano

Llenguatge Musical

Llenguatge Musical

Cello i Contrabaix

Cello i Contrabaix

Violí i Viola

Violí i Viola

Trombó

Trombó

Trompa

Trompa

Fagot

Fagot

Percussió

Percussió

Oboè

Oboè

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Saxofon

Saxofon

Flauta

Flauta

Trompeta

Trompeta

Clarinet

Clarinet

PROFESSOR

bottom of page