top of page

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Hores: 1h / setmana | 40' / setmana
Durada del curs: Setembre - Juny

L'assignatura de Guitarra a l'Escola de l'Ateneu de Cocentaina ofereix una oportunitat emocionant per a estudiants de tots els nivells d'experiència per explorar i desenvolupar les seves habilitats musicals en aquest instrument versàtil i popular. Dirigida per professors qualificats i apassionats, aquesta assignatura proporciona una experiència enriquidora i estimulant per als amants de la música a Cocentaina i les seves rodalies.


Amb un enfocament integral, l'assignatura de Guitarra aprofundeix en diversos aspectes essencials de l'aprenentatge de la guitarra. Des dels fonaments bàsics com ara la postura correcta, la tècnica de la mà i la lectura de partitures fins a l'exploració de diferents estils musicals i la interpretació expressiva, els estudiants tenen l'oportunitat de desenvolupar una comprensió completa i profunda de l'instrument.


Les classes s'adapten a les necessitats i objectius individuals dels estudiants, amb un enfocament personalitzat que permet un progrés significatiu en un ambient de suport i motivació. Ja sigui que els estudiants estiguin interessats en la música clàssica, el rock, el blues, el jazz o altres gèneres musicals, l'assignatura de Guitarra ofereix la flexibilitat per explorar i gaudir de la música que més els apassiona.


A més de les classes individuals, els estudiants també tenen l'oportunitat de participar en sessions de música de cambra, recitals i altres actuacions en grup, que enriqueixen la seva experiència musical i fomenten les habilitats de col·laboració i interpretació en conjunt.

Per què aquest instrument?

La guitarra, tant clàssica com elèctrica, és un instrument de corda que ha captivat els músics i els oients durant segles. 


La guitarra clàssica es distingeix per la seva sonoritat càlida i rica, utilitzant les ungles dels dits o un plec de guitarra per produir sons. Amb el seu repertori divers i ric, que inclou des de les obres mestres de la música clàssica fins a la música folklòrica, la guitarra clàssica ofereix una experiència musical profunda i emocional. 


D'altra banda, la guitarra elèctrica és reconeguda pel seu so potent i electrònic, utilitzant amplificadors per projectar el seu so. Popular en gèneres com el rock, el blues i el jazz, la guitarra elèctrica ofereix una gran varietat de sons, des de distorsions cridaneres fins a melodies melòdiques. 


Aprendre a tocar la guitarra, ja sigui clàssica o elèctrica, ofereix una sèrie de beneficis significatius. En primer lloc, tocar la guitarra permet als músics expressar-se de manera creativa i emocional a través de la música. Des de compondre les seves pròpies cançons fins a interpretar peces clàssiques, la guitarra ofereix una via per a l'expressió personal i artística. 


A més, aprendre a tocar la guitarra promou el desenvolupament de diverses habilitats musicals i tècniques, com ara la lectura de partitures, la coordinació de les mans i la comprensió del ritme. Aquestes habilitats són valuoses no només per a la pròpia pràctica musical, sinó també per al desenvolupament personal i la formació acadèmica. 


La guitarra també ofereix oportunitats socials i de col·laboració, ja que els músics poden connectar-se amb altres persones a través de la música. Tocar en grups, bandes o actuar en directe permet als músics compartir la seva passió amb altres i formar connexions significatives. 


En resum, aprendre a tocar la guitarra, ja sigui clàssica o elèctrica, és una experiència enriquidora que pot portar a un creixement personal i musical profund. Amb la seva versatilitat, expressivitat i beneficis personals i socials, la guitarra ofereix una via per a l'exploració musical i l'autodescobriment.

Metodologia

Descobreix les nostres assignatures

Sac de gemecs

Sac de gemecs

Dolçaina i Tarota

Dolçaina i Tarota

Batucada

Batucada

Música per als més menuts

Música per als més menuts

Piano

Piano

Llenguatge Musical

Llenguatge Musical

Cello i Contrabaix

Cello i Contrabaix

Violí i Viola

Violí i Viola

Trombó

Trombó

Trompa

Trompa

Fagot

Fagot

Percussió

Percussió

Oboè

Oboè

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Saxofon

Saxofon

Flauta

Flauta

Trompeta

Trompeta

Clarinet

Clarinet

Oscar Llopis Montava

Vaig fer el grau professional de Guitarra al conservatori Joan Cantó d'Alcoi, i vaig estudiar composició al conservatori superior Joaquín Rodrigo de València.
Forme part de l'orquestra de pols i pua Harmònica Alcoiana, i bé, doncs també faig projectes amb companys i amics.

La música és molt present en la meua família, així, era natural introduir-me.
Sòc prou aficionat a la lectura, disfrute molt al camp i adore als animals.

PROFESSOR

bottom of page