top of page

Saxofon

Hores: 1h / setmana | 40' / setmana
Durada del curs: Setembre - Juny
Aquesta assignatura inclou: Banda Jove (2 hores / setmana)

Els estudiants tenen l'oportunitat de desenvolupar una base sòlida en la tècnica instrumental, treballant en aspectes com la respiració, la embocadura, la digitació i l'expressió musical. A través de l'exploració de diversos estils musicals, des del jazz i el blues fins a la música clàssica i contemporània, els estudiants amplien el seu repertori i la seva comprensió de la música.


Les classes s'adapten a les necessitats i objectius individuals dels estudiants, oferint un entorn d'aprenentatge personalitzat que fomenta el creixement i el progrés musical. A més de les classes individuals, els estudiants tenen l'oportunitat de participar en ensembles de saxofons i altres formacions instrumentals, fomentant les habilitats de col·laboració i interpretació en grup.


Per què aquest instrument?

El Saxofon és una familia d'instruments de vent fusta que destaquen per la seva sonoritat distintiva i la seva versatilitat en una àmplia gamma de gèneres musicals. El saxofonista belga Adolphe Sax va inventar el saxofó a mitjan segle XIX, i des de llavors, s'ha convertit en un instrument essencial en la música moderna.


Els saxòfons es classifiquen en diferents mides i tons, des del saxòfon sopranino més petit fins al gran saxòfon contrabaix. Cadascun d'aquests instruments té una sonoritat única i pot ser utilitzat per expressar una àmplia gamma d'emo-cions i estils musicals.


Aprendre a tocar el saxofó ofereix una sèrie de beneficis significatius. En primer lloc, el saxofó és un instrument altament versàtil que es pot trobar en una gran varietat de gèneres musicals, incloent el jazz, el blues, el pop, el rock, la música clàssica i molt més. Això dóna als saxofonistes la flexibilitat per explorar i participar en diverses formes musicals, ampliant la seva experiència i coneixement musical.


A més, aprendre a tocar el saxofó implica el desenvolupament de diverses habilitats musicals i tècniques, com ara la respiració adequada, la digitació precisa, la lectura de música i la interpretació expressiva. Aquestes habilitats no només són valuoses en el context musical, sinó que també poden millorar la concentració, la coordinació i la memòria.


El saxofó també ofereix oportunitats socials i de col·laboració, ja que els saxofonistes poden formar part de conjunts instrumentals com bandes, orquestres, ensembles de jazz i altres agrupacions musicals. Aquesta interacció amb altres músics no només enriqueix l'experiència musical, sinó que també fomenta les habilitats de treball en equip i la comunicació musical.Metodologia

Descobreix les nostres assignatures

Sac de gemecs

Sac de gemecs

Dolçaina i Tarota

Dolçaina i Tarota

Batucada

Batucada

Música per als més menuts

Música per als més menuts

Piano

Piano

Llenguatge Musical

Llenguatge Musical

Cello i Contrabaix

Cello i Contrabaix

Violí i Viola

Violí i Viola

Trombó

Trombó

Trompa

Trompa

Fagot

Fagot

Percussió

Percussió

Oboè

Oboè

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Saxofon

Saxofon

Flauta

Flauta

Trompeta

Trompeta

Clarinet

Clarinet

Moisés Olcina Berenguer

Inicie els meus estudis en Alcoi i als conservatoris d'Alacant, Ontinyent i València. Posteriorment soc titulat de saxofon i vaig cursar estudis de direcció de banda i orquestra. Vaig estar dirigint l'orquestra Harmònica Alcoiana durant tretze anys. Formant i dirigint varis grups de jazz i espectacles i musicals. Actualment compagine la meua carrera docent amb l'interpretació, direcció i composició, on recenment he sigut Guanyador del Millor Curtmetraje (amb una banda sonora composada per mi) a Londres, Nova York i Dallas.

Sempre he estat unit a la música. Des de la meva joventut en una banda de música i després cursant estudis professionals en conservatori. Poc després en vaig endinsar en el jazz i actualment soc director de molts grups i formacions

PROFESSOR

bottom of page