top of page

BANDA
ATENEU MUSICAL

L'ATENEU MUSICAL
DE COCENTAINA

L’Ateneu va néixer al 1985 de la inquietud musical d’un grup de joves, disposats a fer els sacrificis necessaris per portar endavant un nou projecte de banda de música moderna i amb objectius ambiciosos.

 

Una de les principals preocupacions va ser crear una bona escola de música, amb professors especialistes dels diferents instruments, que se’n cuidaren del bon nivell artístic i tècnic dels nous membres que s’incorporaren a la banda. Prova del bon treball és la important quantitat de professionals de la música que han sortit del sí de l’Ateneu.

 

Això s’ha portat a terme sense descuidar el nivell dels integrants de la Banda, participant en diferents certàmens de bandes de música i realitzant concerts, en els que s’han interpretat obres de diferents estils  i moltes d’elles d’una considerable dificultat.

 

A la batuta de l’Ateneu han estat moltes de les figures més destacades del panorama musical de la nostra terra, contribuint a millorar la qualitat del grup, cuidant i aprofundint tant els aspectes tècnics com els  artístics de la nostra Banda.

EL DIRECTOR

José Miguel
Fayos Jordán

Professor de Composició i cap del departament de Composició del Conservatori Superior de Música de Castella-la Manxa. Realitza els seus estudis de Composició en el Conservatori Superior de Música de València on es gradua amb el "Premi extraordinari". Amplia els seus estudis de composició amb López López, Sánchez-Verdú, Halffter, Bischof, Rueda, Sotelo, Billone, Lazkano, Cendo i Haas, encara que qui més ha contribuït a la seua formació és el mestre A. Posadas.

 

En el camp de la direcció realitza els seus estudis amb el mestre José R. Pascual-Vilaplana a més d'assistir a cursos de direcció amb Jan Cober. Ha rebut diversos premis com: 1r Premi del II Concurs Internacional "Ciutat de Torrevella" (2005), Premi Joves compositors "Hui, hui música" (2006), 1r premi del I Concurs Iberoamericà "Vila d'Ortigueira" (2006), Premi del III SPC/IVM, Premi del European Creation Musical Workshop (2013) i Premi "Carmelo Alonso Bernaola" Fundació SGAE-CNDM (2013 i 2014).

 

Imparteix classes magistrals sobre composició i anàlisi destacant: Conservatori "Giuseppe Verdi" de Milà, ACO Conducting Academy (Portugal), Corsi Internazionale di perfezionamento instrumentale (Spilimbergo, Itàlia), University of Louisville-New Music Festival (USA), IFOB (2019), WASBE Conference (2019), COMRED (2020).

VALORS I COMPROMÍS SOCIAL

La Societat Ateneu Musical de Cocentaina va ser creada amb l'objectiu de fer bona música i avançar cap la modernització de les Bandes de Música. Defensar la música com a element cultural clau al nostre poble i disfrutar compartint l'art de la música amb la gent. 

 

L'Ateneu sempre ha apostat per fomentar el talent, tant dels interprets com compositors, directors i docents que la integren. Bon exemple d'aquesta inquietud és el bon nombre de músics professionals (amb estudis musicals superiors) que estàn presents a les millors orquestres i escoles del món.

MÚSICA I FESTA

No cal dir que la Música és un pilar fonamental a la Festa i Cultura del País Valencià. L'Ateneu participa de forma activa a les festes dels nostres voltants, siguent una banda de referència en aquest àmbit.

L'Ateneu és la Banda Oficial de la Filà Cordó d'Alcoi des de l'any de la seua fundació, el que ha fet que la relació entre les dos entitats siga de total germanor.

L'Ateneu guanya el VII Certamen de Música Festera d'Agost
L'Ateneu guanya el VII Certamen de Música Festera d'Agost

La nostra banda aconsegueix el primer premi en aquest esdeveniment dedicat a la interpretació de música festera. Siguent el 6è Primer Premi consecutiu que assolis l'Ateneu a un certamen.

Dani Quiles obté la plaça a l'Orquestra Nacional d'Espanya
Dani Quiles obté la plaça a l'Orquestra Nacional d'Espanya

La família de l’ateneu està plena d’orgull, i no és per a menys...

El nostre company, Dani Quiles Cascant, ha guanyat la plaça de Trombó Wechsel a l’Orquestra Nacional d’Espanya.

Marc Sansalvador estrena un obra a Europa
Marc Sansalvador estrena un obra a Europa

El nostre company i antic alumne de l'escola, Marc Sansalvador Pérez, ha estat seleccionat per crear la seva primera partitura orquestral, a un projecte de cooperació Europeu entre Italia, Espanya i Bulgària.