top of page

Clarinet

Hores: 1h / setmana | 40' / setmana
Durada del curs: Setembre - Juny
Aquesta assignatura inclou: Banda Jove (2 hores / setmana)

Aprendre Clarinet a l'Escola de l'Ateneu és una oportunitat única per a aquells que desitgen explorar el món del clarinetisme amb passió i compromís. Dirigida per professors altament qualificats i apassionats, aquesta assignatura ofereix una experiència enriquidora per a estudiants de tots els nivells, des dels principiants fins als avançats. Amb un enfoc integral, l'assignatura de Clarinet abasta diversos aspectes clau del desenvolupament musical, incloent tècnica instrumental, interpretació musical i audició crítica. Els estudiants tenen l'oportunitat de treballar en un entorn col·laboratiu i motivador, on es fomenta la creativitat i l'expressió personal. 


Els continguts del curs s'adapten a les necessitats i objectius individuals dels estudiants, amb un enfocament personalitzat que permet un progrés significatiu. Des de les primeres etapes d'aprenentatge, es posa èmfasi en establir una base sòlida de tècnica i lectura musical, preparant els estudiants per a abordar repertori de diverses èpoques i estils amb confiança i destresa. A més de les classes individuals, els estudiants tenen l'oportunitat de participar en sessions de música de cambra, conjunts instrumentals i recitals, que enriqueixen la seva experiència musical i fomenten les habilitats de col·laboració i interpretació en grup. 


L'assignatura de Clarinet a l'Escola de l'Ateneu de Cocentaina no només busca cultivar habilitats tècniques i musicals, sinó també promoure una apreciació profunda i duradora per la música i el clarinet. A través d'una combinació d'aprenentatge pràctic i educació musical integral, els estudiants es preparen per a convertir-se en músics competents, creatius i apassionats. La manera més efectiva d'aprendre es practicant i enfatizant sobre els aspectes tècnics de l'instrument com la respiració, digitació, el só i fer-ho d'una manera divertida per a que l'alumnat disfrute de la música. 

Per què aquest instrument?

1. Versatilitat musical: El clarinet és un instrument extremadament versàtil que es pot trobar en gairebé tots els gèneres musicals, des del clàssic fins al jazz, la música folklòrica i molt més. Això et permet explorar una àmplia gamma d'estils i adaptar-te a diferents situacions musicals.


2. Expressió personal: Amb el clarinet, pots expressar emocions de manera vívida i captivadora. La seva àmplia gamma dinàmica i capacitat d'expressió t'ajuden a comunicar-te musicalment de manera única i personal.


3. Comunitat musical: Aprendre a tocar el clarinet també et connecta amb una comunitat de músics apassionats. Des de les bandes escolars fins a les orquestres professionals, hi ha una àmplia xarxa de persones amb qui compartir la teva passió i aprendre uns dels altres.


4. Beneficis per a la salut mental: Com tocar qualsevol instrument musical, aprendre el clarinet pot tenir beneficis significatius per a la salut mental. Tocar música pot reduir l'estrès, millorar la concentració i fomentar un sentit de realització personal.


5. Desenvolupament de les habilitats cognitives: L'aprenentatge del clarinet implica l'ús de diverses habilitats cognitives, com la memòria, la concentració, la coordinació i la resolució de problemes. Aquestes habilitats es poden transferir a altres àmbits de la vida, millorant la capacitat d'aprenentatge i el pensament crític.


6. Oportunitats de col·laboració: Tocar el clarinet també obre portes a col·laboracions musicals emocionants. Ja sigui tocant en conjunt amb altres músics, formant part d'una banda o participant en ensemble, les oportunitats per a col·laborar i créixer musicalment són infinites.


7. Desafiament i creixement personal: Dominar el clarinet requereix dedicació, pràctica i perseverança. A través dels reptes musicals que et planteja, pots experimentar un creixement personal i un sentiment d'assoliment en superar-los. En resum, aprendre a tocar el clarinet no només és una experiència gratificant des del punt de vista musical, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis personals, socials i cognitius que perduren tota la vida. Si estàs pensant a embarcar-te en aquest viatge musical, et convido a donar el primer pas i descobrir tot el que el clarinet té per oferir.

Metodologia

Descobreix les nostres assignatures

Sac de gemecs

Sac de gemecs

Dolçaina i Tarota

Dolçaina i Tarota

Batucada

Batucada

Música per als més menuts

Música per als més menuts

Piano

Piano

Llenguatge Musical

Llenguatge Musical

Cello i Contrabaix

Cello i Contrabaix

Violí i Viola

Violí i Viola

Trombó

Trombó

Trompa

Trompa

Fagot

Fagot

Percussió

Percussió

Oboè

Oboè

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Saxofon

Saxofon

Flauta

Flauta

Trompeta

Trompeta

Clarinet

Clarinet

Jordi Bonet Alemany

Vaig iniciar els estudis a l'Escola de l'Ateneu i continuant la formació al conservatori professional d'Ontinyent i al Conservatori superior de València. Graduat amb el màster de pedagogia d'ensenyança secundària i col·laborador amb distintes formacions com l'Orquestra de les Arts i la Banda municipal de València.
Soc un amant de la música des de ben menut i format a l'escola Insa Martínez sempre havia somiat a poder viure de la música com els companys de la societat que tant vaig aprendre d'ells i ara m'encantaria transmetre tot això que jo vaig poder experimentar de ben menut a tots els nens i nenes que vulguen aprendre a tocar el clarinet.

PROFESSOR

bottom of page