top of page

L'Ateneu guanya el VII Certamen de Música Festera d'Agost

La banda contestana aconsegueix el primer premi en aquest esdeveniment dedicat a la interpretació de música festera. Siguent el 6è Primer Premi consecutiu que assolis l'Ateneu a un certamen.


Marta Jordà Blanquer


El passat dissabte 6 de juliol es va celebrar al poble d’Agost el VII Certamen de Música Festera, un esdeveniment de gran importància per a la nostra cultura musical, que posa en valor el paper dels músics i compositors en les nostres tradicionals festes de Moros i Cristians. En aquesta setena edició van participar la Societat Ateneu Musical de Cocentaina, la Societat Ateneu Musical de Rafelguaraf i la Unió Musical Santa Cecília de Canals.


L’acte s’iniciava amb el tradicional passacarrer, on cadascuna de les tres bandes es va encarregar d’interpretar un pasdoble de la seua elecció. Amb motiu del centenari de José Insa Martínez, membre fundador de l’Ateneu de Cocentaina, aquesta banda va fer sonar el seu pasdoble “Pepe Zaragoza”, en forma d’homenatge. Seguidament, es va donar pas al concurs, on aquestes agrupacions van tenir l’oportunitat de mostrar tot el treball realitzat durant mesos. La marxa obligada per a les tres bandes participants fou “Cap d’Esquadra”, del compositor Alfonso Yepez Santamaría, guanyador del III Concurs de Composició de Música Festera d’Agost. No hem d’oblidar mencionar el tancament de l’aplec per part de la Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost que, amb la seua representació, va brindar el temps suficient als membres del jurat perquè prengueren una decisió.

La Societat Ateneu Musical de Cocentaina va encapçalar el pòdium en aquest cas, seguida de la Societat Ateneu Musical de Rafelguaraf i la Unió Musical Santa Cecília de Canals. La banda guanyadora, dirigida per José Miguel Fayos Jordán, va interpretar com a pasdoble de presentació “El Camino”, de Josep Vicent Egea Insa i, com a marxa lliure, “Eleazar”, de Rafa Mullor Grau.


Una vesprada repleta de qualitat musical que va acabar amb una victòria per a la banda contestana, que amb aquesta, suma un nou reconeixement. Al remat, ja són quatre primers premis consecutius que l’Ateneu de Cocentaina aconsegueix acompanyada del seu director titular José Miguel Fayos Jordán.

bottom of page