top of page

Batucada

Hores: 1h / setmana
Durada del curs: Setembre - Juny

L'assignatura per aprendre Batucada és una experiència immersiva en el món de la percussió brasilera. Aquesta disciplina combina l'aprenentatge de diferents ritmes i instruments de percussió com el surdo, la caixa, el tamborim, el repinique, i l'agogô. Els alumnes desenvolupen habilitats rítmiques i coordinatives mitjançant exercicis pràctics i sessions d'assaig col·lectiu, fomentant també el treball en equip i la comunicació no verbal.


A través de classes dinàmiques i participatives, els estudiants exploren la història i la cultura associada a la Batucada, amb un enfocament en el seu paper en el carnaval i les festes populars. L'assignatura culmina amb una actuació en viu, on els alumnes poden demostrar els coneixements adquirits i gaudir de l'energia i l'emoció de tocar en grup.

Per què aquest instrument?

La Batucada és un estil de música de percussió d'origen brasiler, caracteritzat per ritmes enèrgics i contagiosos. És interpretada per un grup de percussionistes que utilitzen una varietat d'instruments com el surdo, caixa, tamborim, repinique, agogô, i xequere. Aquest gènere és molt popular en els carnavals i festes de carrer, especialment al Brasil, on es converteix en el cor de les desfilades de samba.


La Batucada es destaca per la seva capacitat de generar una atmosfera festiva i de comunitat, gràcies als ritmes sincronitzats i la interacció entre els músics. A més de ser una expressió musical, també és una manifestació cultural que reflecteix la diversitat i la vitalitat de la cultura brasilera.

Metodologia

Descobreix les nostres assignatures

Sac de gemecs

Sac de gemecs

Dolçaina i Tarota

Dolçaina i Tarota

Batucada

Batucada

Música per als més menuts

Música per als més menuts

Piano

Piano

Llenguatge Musical

Llenguatge Musical

Cello i Contrabaix

Cello i Contrabaix

Violí i Viola

Violí i Viola

Trombó

Trombó

Trompa

Trompa

Fagot

Fagot

Percussió

Percussió

Oboè

Oboè

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Guitarra (Clàssica i Elèctrica)

Saxofon

Saxofon

Flauta

Flauta

Trompeta

Trompeta

Clarinet

Clarinet

Miquel

Des de petit, els sons de la percussió m'han captivat, portant-me a descobrir la màgia de les percussions d'arreu del món. La meva missió és transmetre aquesta passió als meus alumnes, ajudant-los a sentir l'energia i la connexió que neixen quan toquem junts. Cada classe és una oportunitat per submergir-nos en els ritmes contagiosos, aprendre la història i la cultura que els envolta, i, sobretot, gaudir de la poderosa experiència de fer música en comunitat. He sigut interpret de Batucada i altres conjunts percussionistics de forma professionals els darrers 30 anys.

PROFESSOR

bottom of page